Sjetva povrća u ožujku i travnju

U tijeku je sadnja luka iz lučice, te sadnja presadnica povrća u zaštićene prostore koji imaju mogućnost grijanja. Sjetva povrća na otvoreni prostor u toplijim područjima

Razumljivo da su navedeni podaci iz tablice orijentacijski jer sami rokovi sjetve ovise o vladajućim klimatskim čimbenicima, što najbolje i pokazuje ova godina. Međutim, moramo spomenuti da se u mjesecu travnju prakticira i sadnja presadnica povrća, koje se mogu nabaviti u svim bolje opskrbljenim poljoljekarnama.

Nije nebitno napomenuti kako svaka navedena vrsta (ali i sorta) ima specifične zahtjeve u pogledu razmaka sadnje, gnojidbe i njege, te dodatne informacije možete tražiti kod agronoma iz savjetodavne službe.

Pored navedenih vrsta povrća, tijekom ožujka na otvoreni prostor sade se i prijesadnice proljetne salate, ranog kupusa, ranog kelja, artičoke i šparoge. Kao što se vidi iz tablica, povrtlari u ovom razdoblju imaju pune ruke posla, a nadati se da ove godine neće zaboraviti primijeniti zaštitna sredstva kako bi tlo zaštitili od zemljišnih štetnika.