8 web-stranica na kojima možete zaraditi dizajniranjem i prodajom robe

Zahvaljujući internetu, prodaja robe online je postao jedan od najvećih i najboljih biznisa na internetu ovih godina. Na inernetu možete kupiti sve, od svakodnevnih namirnica do kuća i stanova i to iz naslonjača. Naravno, to stvara i odličnu priliku da vi zaradite online. Postoji puno načina da zaradite prodajom predmeta i robe, poput aukcija, posebnih virtualnih trgovina i slično. Postoji i jedna jednstavna, ali dosta nepoznata metoda za koju ste sigurno čuli.
Takva metoda vam omogućuje da izgradite vašu online trgovinu brzo i bez plaćanja. Jedina investicija su doza strpljenja i vrijeme koje morate uložiti. Postoji puno kompanija koje vam omogućuju da prodajete njihove prozivode za udio novca iz prodaje. Za njih je to prilika da, kao i vi, zarade novac, a ujedno i privlače više kupaca. Dobit ćete besplatnu online trgovinu i imat ćete pun pristup tome. Nemorate se brinuti za plaćanja i pošiljke. Također, puno takvih poslova će vam dopustiti da upotrijebite vlastitu maštu da uredite i poboljšate prodaju, a time i privučete više kupaca, što naravno vodi do veće prodaje i veće zarade za vas i kompaniju.  Sa većinom ovih kompanija, trgovine možete napraviti u nekoliko minuta, pa je tako jedino na što se trebate fokusirati privlačenje kupaca što i nije tako teško. Iskoristite svaku vašu mogućnost koju imate, ako imate blog ili web stranicu odredite poseban dio stranice na kojemu ćete promovirati vašu trgovinu. Koristite Twitter, Facebook, Myspace ili bilo koju društvenu mrežu da privučete kupce. Radite kartice i dajte ljudima, stavljate oglase na besplatne sajtove poput Craigslista. Sudjelujte u forumima i chatovima i u potpis stavite ime vaše trgovine i link do nje. Postoji još puno načina da privučete kupce.  Budite kreativni, to je najvažnije. Važno je također i ne spamati, jer time nećete ništa postići.


Još jedna stvar na koju morate obratiti pozornost je to da će vam puno puta kompanije dati posebno ponuda da si unaprijedite članstvo, za mjesečnu svotu novca koju morate platiti, koje će vam dati više pristupa vašoj trgovini i njezinim funkcijama. Savršen primjer bi bio to da vam trgovina može biti na jedinstvenoj domeni koju vam oni u premium članstvu daju besplatno. Ali nije nužno unaprijeđivati, ako se stvarno trudite da vaš posao uspije možete postići puno veći uspjeh sa jednom od njihovih sub domena od onoga tko ima jedinstvenu domenu. Ne zaboravite da se trud i strpljenje u radu uvijek isplate.
Nakon te uvodne propovijedi, donosim vam 8 sajtova na kojima možete zaraditi dizajniranjem i prodajom robe online, BESPLATNO. Sretno!
1. www.cafepress.com/
Cafepress vam daje besplatnu online trgovinu da promovirate vaše proizvode koje vi odaberete. Za veću kontrolu možete preći na Premium članstvo za samo 5$ mjesečno. Vi dizajnirate majice, postere, naljepnice i slično i dajete ih na prodaju. Jednostavno odredite glavnu cijenu tako da razmislite koliko vaš prozivod vrijedi i koliko bi željeli dobiti od njega. Recimo da prozivod vrijedi 4$, vi ga možete prodavati za 10$, i svaki put kada prodate taj proizvod kompanija uzima baznu cijenu, što je 4$, a vama ostaje ostatak, u ovom slučaju 6$. Cafepress je zadužen za sve poslove oko plaćanja, otpreme prozivoda i sl. Vama plaćaju preko čekova koje dobivate mjesečno.
2. www.spreadshirt.com
Sa stranicom Spreadshirt možete otvoriti besplatnu trgovinu i ispuniti je sa vlastitim dizjanima. Možete oglašavati vaše proizvode bilo gdje na društvenim mrežama poput Facebook, My Space profil, Twitter ili na blogovima. Stranica je zadužena za sve oko plaćanja i otpreme. Prozivodi koje možete prodavati su majice, jakne, kape, torbe i sl. Kao i kod stranice Cafepress možete izabrati da budete Premium član za 10$ mjesečno. Za svaku prodaju dobivate 20% provizije.
3. www.printfection.com
Nudi vam besplatnu online trgovinu u kojoj se možete hvaliti i prodavati vaše dizajne. Sav “prljavi” posao oni obavljaju. Veliki plus je što oni pružaju 100% garantiranog zadovoljstva za svaki proizvod pa se nemorate brinuti o nezadovoljnim kupcima. Svaki proizvod ima svoju početnu cijenu na koju vi dodajete svoju. Čekovi su slani 15-og svakog mjeseca , ali samo ako imate najmanje 25$ na vašem računu.
4. www.eshirt.it
Kao i kod svih ostalih dobivate besplatnu online trgovinu. Proizvodi uključuju majice, košulje, hlačice, keramičke posude, različite čaše i slično. Plaća se jednom mjesečno i to čekom, ako imate 35$ na vašem računu.
5. www.pikistore.com
Ovaj se razlikuje od ostalih što vam omogućuje da kreirate vlastitu, nezavisnu trgovinu besplatno. To vam daje puno više kontrole nad trgovinom, pogotovo nad izgledom stranice(trgovine). Prodavati možete vlastito dizajnirane majice.
6. www.zazzle.com
Možete napraviti besplatnu online trgovine sa njihovim jednostavnim sustavom kupnje. Ako želite, možete prodavati proizvode na vašoj vlastitoj stranici ili blogu pomoću zazzle ponuda. Super stvar je što postoje različiti načini da se kvalificirate za njihov bonus koji donosi više zarade. Možete dizajnirati i prodavati što god želite, i to preko 400 različitih proizvoda od bicikala, naljepnica, ključeva, fotografija, do cipela, šešira, majica i tako dalje.
7. www.shirtcity.com
Daje vam mogućnost da napravite vašu vlastitu kolekciju prozivoda i prodajete ih online. Za svaki proizvod koji napravite možete odrediti svotu novca koja ide vama. Možete dizajnirati majice, žensku odjeću, jakne, donje rublje, poklone, torbe, šešire i sl. Isplaćuje se čekovima, minimalan iznos je 20$.
8. www.wordans.com
Zaradite od 2$, pa sve do 15$ za svaki prodani vlastiti proizvod i 10% od prodaje na vašoj online trgovini. Vaša trgoina na wordansu je potpuno u vašim rukama. Imate opciju da dizajnirate i prodajete neograničenu količinu prozivoda.