7 Koraka do izdavanja vlastite e-knjige

U ovom jednostavnom članku pokazat ću vam kako u nekoliko jednostavnih koraka napraviti vlastitu e-knjigu
1 Korak:
Otvorite vaš program za uređivanje HTML koda (primjer. Dreamweaver, FrontPage i sl.), ako nemate možete naći nekoliko besplatnih verzija na internetu.
2 Korak:
Dizajnirate vašu stranicu, neka bude jednostavna. Kada dizajnirate snimite vašu datoteku.
3 Korak:
Pretvorite vašu datoteku u e-knjigu pomoću nekih besplatnih online “ebook compilera”. Ima ih puno i nije ih teško naći. U tražilicu samo upišete “free ebook compiler”.
4 Korak:
Otvoriter vaš “kompilator” i nađite vašu spremljenu datoteku (koju ste napravili u drugom koraku) i pratite upute u vašem kompilatoru do kraja.
5 Korak:
Skinite program WinZip, i instalirajte ga. Tada ga otvorite i napraviti novu Zip datoteku. Dodajte svoju kompiliranu datoteku i spremite ju.
6 Korak:
Uploadajte vašu datoteku (primjer. mojaknjiga.zip) na vaš web server. Također se možete registrirati za neke besplatne web hostinge. U tražilicu kucajte “free website hosting” i vidjet ćete listu najboljih.
7Korak:
Objavite vašu e-knjigu na internetu. Prijavite je u besplatne direktoriji e-knjiga ili na direktorije besplatnih (ali korisnih) stvari. Uploadajte ju na servise poput upload.com da bi vaši posjetitelji mogli skinuti knjigu na vaše računalo.
I to je to. Uspješno ste kreirali vašu vlastitu e-knjigu i objavili ju na internetu, ali ima problem. Vaša e-knjiga može biti čitana samo od korisnika Windows sustava. Da bi ju mogli koristiti i spremite vašu e-knjigu u tekst formati i odite na www.acrobat.com/createpdf/en/home.html. Nakon što uspješno kreirate PDF datoteku pratite korake 5,6 i 7.